По той бік Карпат курсанти протягом тижневого збору виконали 600 стрибків з парашутом (ФОТО)

Минулий тиждень курсанти факультету аеромобільних військ та розвідки Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного провели на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Під час польового виходу вони займалися повітряно-десантною підготовкою, зокрема здійснювали стрибки з парашутом.

 

Загалом близько 200 військовослужбовців виконали 600 стрибків з парашутом з вертольота Мі-8 за різних погодних умов та в різну пору доби. Переймати досвід організації та проведення нічних стрибків на польову навчально-матеріальну базу академії прибули офіцери повітряно-десантної служби 25-ї повітряно-десантної бригади з Дніпропетровщини на чолі із заступником командира з’єднання підполковником Олегом Зєнченком.

 

– Відповідно до вимог вищого керівництва щодо фахового удосконалення майстерності високомобільних десантних військ, третину стрибків з парашутом було здійснено у нічний час, – підкреслив начальник факультету аеромобільних військ та розвідки полковник Артур Луньков.

 

Офіцер звернув увагу, що стрибки здійснювалися на єдиному тактичному фоні, з відпрацюванням тактичного завдання щодо захоплення об’єкта з використанням бойових машин та засобів імітації.

 

– Сьогодні на рахунку курсантів старших курсів по 35 і більше стрибків з парашутом, два з них нічні і один – з літака Ан-26. Це значно перевищує показники навчальної програми, за період якої кожен курсант повинен здійснити 28 стрибків, тобто по 7 у рік. Фахова підготовка наших випускників – відмінна, декому з них по закінченні навчального закладу буде присвоєно звання інструктора з повітряно-десантної підготовки, – зауважив начальник факультету.

 

Полковник Артур Луньков зазначив, що вже у листопаді планується залучити курсантів факультету аеромобільних військ та розвідки Академії Сухопутних військ до виконання тренувальних стрибків з борту літака Ан-26. Це стало можливим завдяки особливій увазі Міністра оборони України Дмитра Саламатіна до підготовки високомобільних десантних військ та військ спеціального призначення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Джерело:ЗСУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.