На Тячівщині Підплешанська гімназія замовила фірмі екс-"регіонала" вугілля дорожче, ніж його купують на Донеччині

  • 25.08.2023, 12:49,
  • ---
  • 0
Підплешанська гімназія Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області 14 серпня замовила ТОВ «Закарпатоблпаливо» кам'яне вугілля за 99,9 тис. грн.
Про це повідомляється в системі «Прозорро».
З 14 по 20 серпня підрядник повинен був поставити 7,4 тони кам'яного вугілля марки Д (25-50).
В «Прозорро» не завантажили договорів. Водночас, якщо гімназія закупила 7,4 т на 99,9 тис. грн, то виходить, що одна тона коштує 13 500 грн.
Для порівняння, у липні комунальне підприємство «Дружківський міський парк культури та відпочинку» Дружківської міської ради замовило таке ж вугілля марки Д (25-50) на 12,5% дешевше – по 12 000 за тону.
Закупівля проведена без використання електронної системи, без конкуренції.
ТОВ «Закарпатоблпаливо» з м. Мукачево належить керівнику Івану Бабурничу з с. Іза Хустського району. Фірма з 2020 р. через «Прозорро» отримала 32 замовлення щодо поставок вугілля на загальну суму 7,70 млн грн.
Іван Бабурнич також є засновником благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Вертекс» та разом з Василем Бабурничем є співвласником ТОВ «Енерго системи» (м. Хуст), яке теж регулярно виграє вугільні тендери.
Іван Бабурнич був депутатом від «Партії регіонів» Хустської районної ради.
Доньці Бабурнича Наталії належить фірма за схожою назвою «Енерго системи» - ТОВ «Енерго система», де Іван Бабурнич був директором.
Дану інформацію оприлюднили журналісти "Закарпаття онлайн".
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.