Закарпатський гурт Rock-H виступить в музей народної архітектури та побуту у Львові

26 серпня - Свято хліба, Гість програми закарпатський рок-гурт «Рокаш»!! Стиль- рок з елементами академічної музики і закарпатського фольклору. Більшість пісень гурту —закарпатською говіркою, самі музиканти називають її “русинська бесіда”. Також є пісні літературною українською, англійською та французькою мовами.
Одним словом - багато запалу і драйву.

Для довідки:

Музей створений за етнографічним принципом, у 1971 році, з метою порятунку пам'яток дерев'яної архітектури, предметів побуту і зразків народного мистецтва усіх історико-етнографічних груп Західної України XIX - початку XX століття. Це Бойківщина, Лемківщина, Гуцульщина, Волинь, Поділля, Полісся, Буковина, Покуття, Закарпаття і Львівщина. Кожній з них присвячений окремий сектор мікро-село, де поряд з житловими будівлями є господарські, виробничі, сакральні. У об'єктах обладнанні відповідні інтер'єри, що дає відвідувачам повну картину життя, праці і відпочинку мешканців.
Львівський скансен є одним з найбільших музеїв під відкритим небом в Європі. На території, що становить 50 гектарів, відтворено 124 пам'ятки народної дерев'яної архітектури. Серед них хати, найстаріші з яких збудовані у 1749, 1792, 1812, 1846, 1860 роках, господарсько-виробничі споруди (водяний млин, вітряки, сукновальня, тартак, кузня, олійня).

Надзвичайно багатими є музейні фондосховища. В них зібрано майже 22 тис. експонатів. Це колекції одягу і тканин, меблів, музичних інструментів, кераміки.
Музей є улюбленим місцем відпочинку львів'ян та гостей міста. Тут проводять фольклорні ярмарки, етнографічні фестивалі, свята.
У виставкових залах Музею можна познайомитись з творами митців, фондовими виставками.


 

Джерело:anons.uz.ua
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.