«Свято гуцульського коня-2012»

В програмі: відкриття VІI конкурсу коней гуцульської породи (на території гірськолижного підйомнику), показ та оцінка коней, випробування коней на гіподромі «Гуцульські стежки», нагородження переможців.

 

З гуцульською породою коней понад 400 років живуть і працюють жителі Карпатського регіону. Коні гуцульської породи є надійними помічниками горян, як транспортний засіб при веденні сільськогосподарських і лісозаготівельних робіт. Завдяки спокійному норову і лагідній вдачі коні гуцульської породи використовуються при лікуванні багатьох захворювань.

 

У програмі свята:

 

П’ятниця, 31.08.2012 - Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні напрями розведення і використання коней в Україні та Європі»

 

Субота, 01.09.2012

 

10.00 Відкриття VIІ конкурсу коней гуцульської породи та Державної атестації жеребців-плідників для племінного використання

 

11.00 Показ, екстер’єрна оцінка коней

 

14.00 Випробування коней на гіподромі «Гуцульські стежки»

 

16.00 Випробування коней на довгій дистанції

 

18.00 Нагородження переможців

 

Довідка: Свято гуцульського коня проводиться з 2006 року з метою популяризації коней гуцульської породи, відновлення їх генофонду в Карпатах , а також застосування нових методів їх використання в гірському туризмі, гіпотерапії та вихованні молоді. Важливою складовою Свята гуцульського коня є збереження культурних традицій народів Карпат та їх широке використання в практиці і побуті.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.