На гостей фестивалю різників, без якого важко уявити закарпатський фестивальний січень, очікують кращі майстри, виробники гастрономічної продукції Закарпаття та гості з закордону, що запропонують продегустувати кулінарну продукцію власного виробництва.
Рано-вранці сформовані команди різників, або гентешів збираються перед будівлею сільради, та пригощають гарячим вином і домашньою паленкою-сливовицею.
Дата фестивалю: 26 січня 2013 року Місце проведення: село Геча, Берегівський район. Час проведення: з самого ранку до пізнього вечора.
За оцінками експертів Турінформ Закарпаття, та упорядників щорічного рейтингу кращих туристичних підприємств Закарпаття, даний фестиваль є унікальним, через те, що демонструє можливість побачити давні національні традиції, пов’язані із ритуалом різання свиней та приготуванням м’ясних страв. Майстри з України та країн ЄС продемонструють кращі традиції кулінарії.