Природними ресурсами Закарпаття цікавляться інвестори з ЄС

Закарпатська влада також вирішила всерйоз зайнятися цим питанням,тому до нашого краю були запрошені представники польської влади. 

 

Представники української та польської сторони зібралися в залі засідань Мукачівської ратуші в рамках проекту « Зміцнення місцевих органів самоврядування в Закарпатській області щодо сучасних комунальних послуг управління та енергоефективності за допомогою комплексного використання геотермальної енергії». Обговорювали на семінарі перспективи використання енергії підземних вод не тільки для лікувальних цілей, але й для комунальних потреб, для обігріву будинків, видобутку електричної та теплової енергії.

 

Представники української сторони наголошували на тому, що Закарпаття і, зокрема, Мукачево - територія з великим економічним потенціалом. Оприлюднили статистичні дані про те, що на Закарпатті з усіх запасів мінеральних вод використовується тільки 10% ,якщо ж залучити до цієї справи інвесторів, це дасть можливість використовувати цей вид енергії набагато ефективніше і в ширшому обсязі. Також представники української сторони виступили зі своїми презентаціями інвестиційних проектів Закарпаття.

 

Найбільш перспективними районами для інвестицій вважаються Ужгородський,Тячівський, Виноградівський, Берегівський. Начальник відділу зовнішньоекономічних зв’язків представив проект для Мукачева. У ньому йдеться про будівництво аквапарку з використанням мінеральної термальної води. Представники польської сторони ознайомилися із новими проектами. Кажуть, зацікавлені у співпраці. Наразі це було тільки знайомство із Закарпаттям. Наступні семінари покажуть перспективи співпраці двох сторін.


Джерело:М-Студіо
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.