Студенти УжНУ відвідали"Єврокар"(ФОТО)

Cтуденти 2 курсу кафедри прикладної фізики мали змогувідвідати ПАТ «Єврокар». Підприємство з виготовлення  автомашин знаходиться в селі Соломоново Ужгородського району. «Єврокар» – це офіційний постачальник автівок Skoda в Україні.

Ознайомити другокурсників з етапами виробничого процесу погодився начальник відділу кадрів заводу Ігор Михайлович Топчій, котрий почав екскурсію з короткого огляду історії. Будівництво підприємства розпочалося  2001 року, але працює і пропонує  свої послуги з березня 2002. Із того часу «Єврокар» реалізує стратегію щоденного збільшення об’ємів виробництва та розширення модельного ряду продукції. Спочатку виготовлення вітчизняних авто відбувалось у великовузловому цеху. У 2006 році  офіційно відкрито другу частину виробничого проекту – дрібновузловий відділ, а в 2009 і третю – зварювальне та фарбувальне приміщення.

Ігор Михайлович розповів, що «Єврокар» реалізовує виготовлену продукцію лише в Україні. Це, зокрема,  6 марок за зразком Škoda будь-якої із 18 комплектацій, а також Audiта Volkswagen. Такі автомобілі найнадійніші за трьома критеріями: безпекою, технологіями виготовлення та швидкістю.

Студентів зацікавили не лише розповіді керівника екскурсії, а й побачений на власні очі процес виготовлення автівок. Частково укомплектовані машини рухаютьсяна однійіз ліній конвеєра. Звідти у кільцевому режимі легковики потрапляють спочатку на спеціальний стенд, а потім – на арку. Увесь процес поділено на такти,на яких працює певна кількість людей.Кожен із автомобілів має свою  картку, тож контроль здійснюється на всіх етапах не лише виготовлення, а й перевірки та тестування продукції. Ігор Михайлович зауважив, що марка обов’язково знімається з виробництва, якщо навіть один із параметрів не відповідає нормі.

Дотримуючись європейських технологій, компанія «Єврокар» може випускати 200 тисяч авто на рік, однак  український  ринок легковиківне потребує такої кількості продукції. На сьогодніпрацівники заводу за одну зміну виготовляють 110-115 машин.

У розмові  зі студентами І. М. Топчій відзначив, що їхнє підприємство уклало договір із УжНУ, 74випускники якого є працівниками ПАТ «Єврокар». Це дає змогу  студентам не лише проходити практику на згаданому заводі, а й працювати надалі.  Потрібні тільки знання та бажання.

Своїми враженнями від побаченого поділилися студенти фізичного факультету.

МіленаМолнар: «Тут надзвичайно красиво. Мене, насправді, вразили технології виготовлення, але раніше я навіть не знала, що в Закарпатській області функціонує таке підприємство».

ЕрікаГавріш: «Екскурсія дуже сподобалась – не знаю, чи колись побачу ще таке.  Мені б хотілося тут працювати, проте для цього потрібно ще багато вчитися».

Василь Спачинський: «Мої враження позитивні. Доводиться лише жалкувати, що потрібні тут професії і моя спеціальність не збігаються, але новітні технології вражають».

 


Автор:Анна Малахова

Джерело:УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.