Річку Хустець берегоукріплюють

У рамках Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса, яка покликана захистити населені пункти Закарпаття, його сільськогосподарські угіддя, виробничі об’єкти від шкідливої дії вод та створити безпечні умови для життєдіяльності населення, розпочато роботи з будівництва берегоукріплення на річці Хустець, що у місті Хуст.

Проект реалізовуватиметься у два етапи: регулювання русла річки загальною протяжністю5,1 км та будівництво акумулюючих водосховищ на річці.

Загальна вартість робіт – 9 мільйонів 500 тисяч гривень. Проект першої черги будівництва, розробленого відділом комплексного проектування Закарпатського облводгоспу, передбачає регулювання русла Хустець, будівництво підпірних стінок тощо. Окрім того, на пониженій ділянці довжиною буде побудовано та закріплено водозахисну дамбу.

Проектом також передбачено організацію стоку та скид у річку вод із замкнутих територій.

Щодо строків виконання, то роботи першої черги триватимуть до цієї осені, звісно із урахуванням погодніх умов. Другий етап, за словами міського голови Володимира Кащука, планують розпочати наступного року, а завершити роботи у 2014-му. Звісно, все залежитиме від фінансування – стабільного та своєчасного.

Зводять берегоукріплення працівники ПАТ «Хустська ПМК 240».


Джерело:Хустська міська рада

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.