Укравтодор: При такому фінансуванні українські дороги відремонтують через 85 років

Радник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко розповів, що якщо ремонт доріг буде фінансуватися на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде тільки через 85 років.

"З 176 тис. км доріг загального користування в минулому році було відремонтовано понад 2 тис. км. Це трохи більше одного відсотка. З такими темпами ми відремонтуємо дороги через 85 років", - зазначив Прусенко.

За його словами, необхідність у збільшенні обсягів таких робіт є цілком очевидною.

"Про це зазначає і уряд, і прем'єр-міністр. Нам необхідно як мінімум ремонтувати щорічно доріг в п'ять разів більше - тобто, 10 тис. км, а для цього необхідні ресурси", - зауважив радник голови Укравтодору.

Прусенко нагадав, що мережа доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70 років минулого століття.

"Вони не ремонтувалися переважно по 30-40 років. А це означає, що міжремонтний термін (12-15 років) пропущено три-чотири рази. І щороку інтенсивність руйнувань, особливо після зими, збільшується", - наголосив він

Однак, на його переконання, було б неправдою казати, що нічого в державі не змінюється в цьому плані на краще.

"Навпаки, за останні два роки значно збільшено обсяги робіт. У 2008 році після ремонту було відкрито рух на 92 км доріг, у 2010-му - 973 км, а в минулому році - на 2007 км", - підсумував Прусенко.


Джерело:ukrinform.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.