Конкуренти закарпатських мінералок Боржомі та Миргородська можуть змінити власника

Знамениті бренди мінеральної води Боржомі, Миргородська, Моршинська та Трускавецька можуть змінити власника.

Як стало відомо виданню, їх виробник компанія IDS Borjomi Beverages NV виставлена на продаж і оцінюється в $400-500 млн. Серед претендентів - великі західні та російські фонди.

Salford Capital Partners Inc. продає один з головних активів фонду VDP (його активи перебувають під управлінням Salford) - IDS Borjomi Beverages NV, розповів газеті один з потенційних покупців. На продаж виставлені 100% акцій IDS, 87,34% з яких належать фонду, решта - міноритаріям. Орієнтовна сума угоди, за його даними, може скласти $400-500 млн. Співбесідник видання стверджує, що на сьогоднішній день інтерес до активу проявила низка інвестиційних фондів: Standart Capital, Ashmore, Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), TPG Capital, Klever Asset Management , АФК Система, а також фонд, близький до Альфа Груп (його назва не розкривається).

КоммерсантЪ зазначає, що в TPG, Standart Capital і АФК Система від коментарів відмовилися. Зв'язатися з представниками Ashmore і Klever не вдалося. У Salford і IDS Borjomi продаж Боржомі не коментують, як і в РФПІ.

IDS володіє заводом з розливу мінеральної води в Боржомі, а також Миргородським, Моршинським і Трускавецьким заводами мінеральних вод в Україні. Основні марки - Боржомі, Миргородська, Моршинська, Трускавецька, Старий Миргород та AquaLife. Фінпоказники не розкриваються, учасники ринку оцінюють обіг IDS в $200-250 млн.


Джерело:kommersant.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.