Закарпатські селяни отримали за телят 2,5 мільйони гривень

У нашому краї уряд виплачує гроші селянам за утримання молодняку великої рогатої худоби в рамках програми Мініагрополітики «Державна підтримка галузі тваринництва», яка має на меті зупинити вирізання худоби та збільшити обсяги виробництва м’яса та молочної продукції. 

Про це повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Іван ПАУК

В нашій області місцеві газди, до речі, вже подали документів та оформили дотацій в кількості 6 080 голів молодняку ВРХ. 

За їх утримання вже нарахували 2 млн. 654 тис. грн.. дотацій.  У червні-липні з держбюджету в наш край вже надійшло 1 млн. 168 тис. грн. дотацій, у серпні  - ще 1млн. 486 тис. грн. 

Проте держава гроші дає, а не всі закарпатці їх використовують.  Так, до прикладу, на Тячівщині  лише 21 сільська рада з 37 подала документи на худобу – інші, виявляються, ще цього навіть не знали. Не краща ситуація і в інших районах. 

Так, на Мукачівщині селяни в 13-ти сільрадах не дали документів, Ужгородщині – 9-ох, Великоберезнянщині – 5-ох, Хустщині – 7-ох. І це при тому, що на ту ж Мукачівщину з початку року надійшло 90 тисяч гривень, а використали лише 31 тисячу. На Ужгородщині з 169 тисяч використали лише 67, а на Тячівщині -  з 287-ми всього 133 тисячі гривень.


Автор:Петро Минай
Джерело:karpatnews.in.ua
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.