Юних спеціалістів кличуть на Мукачівський пивоварний завод

27 вересня на базі ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М.Данканича” проведено засідання методичної секції педагогічних працівників електротехнічного виробництва ПТНЗ області на тему „Забезпечення якості професійної підготовки учнів з професій електротехнічного виробництва”.

Роботу секції розпочав директор ліцею Деркач Ю.П., який ознайомив учасників з матеріально-технічним оснащенням кабінетів і майстерень, системою роботи навчального закладу.
Перед присутніми виступила представник ВАТ „Мукачівський пивоварний завод” Брижак М.М., яка наголосила на попиті професій електротехнічного виробництва і запросила випускників ПТНЗ області для роботи на даному підприємстві.
У ході роботи відвідано відкритий урок з електротехніки і основ промислової електроніки на тему „Струм та його щільність. Резистори, їх опір та його залежність від температури”, який провела викладач Ковач Л.Г. Обговорення уроку отримало схвальні відгуки членів секції, які наголосили на необхідності проведення уроків із застосуванням традиційних і мультимедійних технологій, значенні якісно проведеного уроку для розвитку творчої особистості педагога та учня.
Під час засідання секції відбувся обмін досвідом роботи викладачів та майстрів виробничого навчання з таких питань:
– основні чинники впливу на забезпечення якості професійної підготовки у навчальному закладі профтехосвіти;
– чітке планування навчальної діяльності – одна з умов якісних результатів професійної освіти;
– підвищення якості уроків теоретичного та виробничого навчання шляхом упровадження інформаційно-комунікаційних технологій при підготовці кваліфікованих робітників із професій електротехнічного виробництва;
– наполеглива робота над своїм фаховим рівнем – запорука якісної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.
Присутні з цікавістю віднеслись до презентації робочого зошита для проведення лабораторно-практичних робіт із предмета „Електротехніка з основами промислової електроніки”, який розробили викладачі ДПТНЗ „Білківський професійний аграрний ліцей” Осуська Л.І. та Сочка М.І.
У ході роботи методичної секції проаналізовані результати роботи над розробкою збірників інструкційно-технологічних карт із професій електротехнічного виробництва і внесені корективи.

Джерело:Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.