Україна наростила виробництво сої

Україна нарощує виробництво сої. Так, у 2012 році планується зібрати 2420,0 тисяч тонн, що на 135 тисяч тонн більше, ніж у попередньому році. Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість відгодівлі тварин у свинарстві, скотарстві, птахівництві та рибництві. Про це сказав директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя, повідомили  у прес-службі міністерства.
"Оскільки до 2020 року планується збільшити виробництво м’яса до 3,1 мільйона тонн, то споживання кормів зросте до обсягу 20 мільйонів. Тому потреба в сої зросте до 3 мільйонів тонн. Так, у 2012 році планується зібрати 2420,0 тисяч тонн, що на 135 тисяч тонн більше, ніж в попередньому році. Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість вигодівлі тварин у свинарстві, скотарстві, птахівництві, рибництві", - повідомив Андрій Гетя.
Директор департаменту підкреслив, що саме сою необхідно застосовувати для впровадження інтенсивного виробництва у м’ясному та молочному тваринництві. Адже за допомогою сої можна зменшити питому вагу зернових та інших високовартісних компонентів, а також забезпечити покращення протеїнового та енергетичного живлення.
"Використовуючи сою в кормах, можна знизити собівартість виробництва молока. Також використання сої в кормах, за рахунок підвищення концентрації білка, дасть змогу збільшити виробництва м’яса. Однак здебільшого соя використовується у птахівництві. У бройлерному виробництві вже доведена економічна ефективність застосування сої. Також споживання сої актуальне для розвитку рибництва", - додав Андрій Гетя.

Джерело:УНН


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.