У Оноківській громаді зафіксовано незаконне захоплення земельної ділянки -депутат

Про це на ФБ повідомляє депутат Оноківської ОТГ Євген Лейба.
" - Як кажуть: «Кому війна, а кому - мати рідна». У той час, коли більша частина країни усіма можливими силами допомагає нашим воїнам, у такий надскладний для держави час, місцевий, вже добре відомий захопленням проходу до Невицького замку, підприємець здійснює незаконне захоплення земельної ділянки вздовж траси міжнародного значення Е58. " - пише пан Євген.
За останні роки корупційні скандали в Оноківській ОТГ стали нормою про, що неодноразово писав наш ресурс.
" - 
Нещодавно, проїжджаючи щоденним маршрутом на роботу,  помітив, що після демонтажу паркану, який огороджував Ужгородський коньячний завод,  монтаж нового паркану здійснювався  зі значним зміщення у бік автодороги міжнародного значення, фактично  у санітарній зоні траси Е 58 — європейський маршрут категорії А, який зв'язує Австрію з Росією і проходить через Словаччину, Румунію, Молдову (зокрема невизнане Придністров'я) та Україну.
При цьому, в Оноківській сільській раді була відсутня будь-яка інформація про надання у власність або оренду підприємцю відповідну частину земельної ділянки.
З огляду на це, я, як депутат Оноківської громади, спільно з депутатами  Кучером Іваном, Фещенком Віталієм, Костиком Василем, Росадою Ганною, Газою Михайлом, Приходьком Ростиславом прийняли міри відповідного реагування. 
Як наслідок, комісією було задокументовано наступні порушення:
1. Захоплення  площі земельної ділянки розміром майже  0,1 га  (підтверджується геодезією). Разом з тим, з фотосвітлин видно, що в перспективі  захоплення вздовж траси може сягати до 0,3 га
2. Облаштований заїзд з боку пролягання траси міжнародного значення Е58, який  неузгоджений з компетентними органами (дорожньою службою). Наразі з цього приводу готується відповідний запит.
3. Здійснено засипання санітарної зони траси міжнародного значення Е58. У тому числі, насип здійснено будівельним та неорганічним сміттям, що порушує екологічні норми (запит підготуємо).
Окремо зауважу, що під час проведення будівельних робіт було засипано пам’ятний хрест, встановлений на місці ДТП,  що є нехтування правил моралі та проявом неповаги до покійних та їх родичів. 
Наразі, ініціативною групою депутатів готуються відповідні матеріали щодо виявлених порушень, які будуть скеровані до правоохоронних органів.
Прохання до мешканців ужгородської та оноківської громад, у майбутньому, бути не байдужими та миттєво реагувати на подібні випадки та повідомляти про це, компетентні органи, чи депутата округу." - повідомляє Євген Лейба.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.