МЗС Угорщини знову "валить" санкційний пакет щодо московії

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не може підтримати будь-які санкції ЄС, спрямовані проти атомної енергетики Росії.
Сійярто повідомив, що вже стало зрозуміло, що ЄС вже працює над 10-м пакетом санкцій, за який проголосувала переважна більшість країн-членів.
За словами міністра, його український колега вимагав, щоб під санкції потрапила російська атомна енергетика.
Він своєю чергою нагадав, що в Угорщині на атомну електростанцію "Пакш" припадає близько половини виробництва електроенергії.
За його словами, уряд підписав контракти на будівництво нової атомної електростанції 9 років тому, і енергопостачання країни не гарантоване без будівництва "Пакш-2" в майбутньому.
"Угорщина не підтримає жодних санкційних заходів, які впливають на ядерну енергетику", - сказав Сійярто і підкреслив, що у питанні енергозабезпечення країни не існує компромісів.
Міністр сказав, що звернувся до Європейської Комісії з проханням, що якщо буде зроблена пропозиція щодо санкцій, то вона не повинна впливати на атомну енергетику. Сійярто сказав, що угорська сторона може навіть запропонувати власний план санкцій у другій половині тижня.
Водночас він заявив, що санкції завдають більше шкоди ЄС, ніж Росії.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.