Офіційна позиція ДПС у Закарпатській області з приводу повідомлень в Інтернет-виданнях щодо ТОВ «Закарпатполіметали»

В Інтернет-виданнях знову з’явилися повідомлення про вплив податкової служби на ТОВ «Закарпатполіметали».

Нагадаємо, що  у 2010 році «Закарпатполіметали» (Мужіївський золоторудник) було визнано банкрутом і тоді ж було розпочато ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатора. Одним з кредиторів підприємства визнано також податкову інспекцію з кредиторськими вимогами на суму несплачених податкових зобов’язань  та штрафних санкцій.

За невиконання вимог законодавства щодо строків проведення ліквідаційної процедури (2 роки) та невиконання вимог податкового законодавства у травні 2012 року Господарським судом Закарпатської області за заявою кредитора (податкової інспекції) було прийнято рішення про заміну ліквідатора. У вересні 2012 року Вищим господарським судом залишено без змін рішення Господарського суду Закарпатської області та Львівського апеляційного господарського суду щодо заміни ліквідатора ТОВ «Закарпатполіметали».

Повідомлення в Інтернет-виданнях про те, що «податківці, які претендують на 3% загальних боргів підприємства, фактично утримують повний контроль над ТОВ «Закарпатполіметали» і «все підприємство може викупити одна особа»; «придбати на аукціоні за ціною, що визначать податківці» не відповідають дійсності.

Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачає, що ліквідатор із залученням професійних оцінювачів проводить оцінку майна, на яке звертається стягнення у ліквідаційній процедурі, і визначена таким чином вартість є початковою на аукціоні.

Цим же законом передбачено, що ліквідатор розпочинає продаж майна банкрута на відкритих торгах, якщо комітетом кредиторів не встановлено інший порядок продажу майна банкрута. Ліквідатор забезпечує через засоби масової інформації оповіщення про порядок продажу майна банкрута, склад, умови та строки придбання майна. Порядок продажу майна банкрута, склад, умови та строки придбання майна обов’язково погоджуються з комітетом кредиторів.

Враховуючи вимоги законодавства, податкова інспекція, як один з кредиторів, не може здійснювати оцінку та продаж майна, такий продаж здійснюється лише за погодженням комітету кредиторів.

ДПС у Закарпатській області вкотре наголошує на тому, що усі дії та рішення податкових органів щодо ТОВ «Закарпатполіметали» спрямовані виключно на захист інтересів держави і відбуваються в рамках чинного законодавства.


Джерело:ДПС у Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.