На Закарпатті зараз у розпалі сезон кавунів (ВІДЕО)

Місцеві фермери почали вирощувати їх тут промислово, засадили ягодами кілька сотень гектарів землі, щоб задовольнити попит.Через холодну весну та дощове літо кавуни дозріли на 10 днів пізніше, при цьому урожай видався хорошим – до 50 тонн із 1 гектара.
Нагадаємо, багато полів на Херсонщині досі заміновані або окуповані. Експерти зазначають, що закарпатські кавуни на смак не гірші, ніж херсонські, солодкі й соковиті. Звідти їх везуть у різні регіони України, щоб ягід вистачило всім.
Чергове подорожчання у цьому сегменті виробники пояснюють обмеженою пропозицією тепличного огірка на ринку. При цьому продавці відзначають високий попит на огірок у розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається дуже обмеженою.
Своїм позитивним червоним кольором кавун завдячує антиоксиданту лікопіну, який знижує ризик розвитку раку та діабету. Якщо для вас це важливий момент, обирайте кавун насиченого червоного кольору та з мінімальною кількістю кісточок. І чим стигліший, тим краще.
Кавун нормалізує роботу серцево-судинної системи, адже у його складі є магній, калій, вітаміни А, В6, С та амінокислота цитрулін, яка здатна знизити артеріальний тиск.
Вітамін С зміцнює імунну систему та допомагає організму засвоювати залізо, тоді як вітамін А має вирішальне значення для здоров’я шкіри та очей. Якщо з’їсти кавун, посипаний сіллю, отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.