Закарпаття зможе забезпечувати соняшниковою олією внутрішній ринок України

Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко провів робочу зустріч із керівниками ТДВ «Геліос» - Федором та Андрієм Вовканичами. Підприємці планують запустити виробництво соняшникової олії для реалізації  населенню на внутрішньому ринку України. Під час розмови обговорювалося, що на окремих об’єктах, розташованих в Ужгороді, є потужності, які дозволять виробляти до 3 тисяч тонн якісної продукції щомісячно. Кількість працюючих на заводі становитиме 70 чоловік. Оскільки процес є комплексним та включає декілька етапів (фільтрування, дегідратація, рафінування, освітлення тощо). Крім цього безперервний і температурний режими на кожному етапі повинні  бути постійними. Тому для забезпечення незавершеного виробництва продукції необхідне безперебійне постачання електроенергії на такий об'єкт. 
Бізнесмени звернулися до спікера обласної ради з проханням посприяти у включенні цього підприємства до списку об’єктів критичної інфраструктури у відповідній категорії.
Володимир Чубірко висловив свою підтримку підприємцям, які впроваджують виробництво олії, оскільки це є однією із компонентів харчової безпеки держави у воєнний період. Він наголосив, що в умовах надзвичайної напруги та непередбачуваності сприяння бізнесу стає важливим завданням для забезпечення економічної стійкості та виживання.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.