На КПП "Тиса" прикордонники вилучили 5,6 тонн угорського курячого м'яса

Повертаючись з Угорщини через митний пост «Тиса», водій вантажного транспортного засобу надав товаросупровідні документи, згідно з якими в режимі «імпорт» переміщував у рефрижераторі товар «М’ясо куряче механічної обвалки (фарш), дрібного помолу, заморожене без дрібної кулінарної обробки», в кількості 23 палети, вагою 21,5 тонн, вартістю понад 9,6 тис євро.
Відправником зазначеного товару в документах фігурувало угорське підприємство, а отримувачем – київське.
Та коли інспектори управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці провели частковий огляд рефрижератора, то виявили там заморожені «блоки» м’яса курки з жиром та шкірою. Це стало підставою для проведення ретельної перевірки всього імпортного товару.
Згодом з’ясувалося, що під час перевірки запасів на складах виявлено пересортування партії товару. У відправлену продукцію потрапили блоки зазначених заморожених обрізків курячого м’яса. За результатами проведеного імпортером аудиту, обсяг виявленої іншої м’ясної продукції складав понад 5,6 тонн (378 блоків). Відповідальною особою за відправку товару є директор угорського підприємства, який направив митниці документи з неправдивими даними щодо асортименту та вартості зазначеної м’ясної продукції.
Тож, відносно угорського керівника складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Не задекларований товар, який переміщували з приховуванням від митного контролю серед іншого асортименту продукції, тимчасово вилучено. Його остаточну оцінку визначить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду. 
Нагадаємо, що санкції даної статті МКУ передбачають накладення штрафних санкцій у вигляді стягнення 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.