Здай хабарника: в Україні з 6 вересня запрацює портал викривачів корупції

"Єдиний портал викривачів корупції" запрацює з 6 вересня. Про повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.
В Україні вже з наступного тижня, з 6 вересня, почне працювати "Єдиний портал викривачів корупції". Про це в ході пресконференції заявив керівник Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, повідомляє портал УНІАН.
"Я підписав наказ про запуск з 6 вересня Єдиного порталу викривачів корупції, який забезпечує анонімне або неанонімне повідомлення про корупцію в тій чи іншій організації. Десять органів державної влади вже підключені до нього", - зазначив чиновник.
Також Новіков зазначив, що поступово буде накопичуватися число державних органів, які будуть мати доступ до вищевказаного порталу.
За словами керівника НАЗК, портал буде єдиним місцем входу в процес для тих людей, які бажають боротися з корупцією.
Крім того, Новіков анонсував ‒ якщо завдяки повідомленню викривача корупції суд визнає когось винним у ній і виносить рішення про стягнення корупційних коштів, то викривач може отримати 10% від цієї суми. Але максимальна сума при цьому складе не більше 14 млн гривень.
Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський заявив, що у воєнний час потрібно прирівняти корупцію до державної зради.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.