Україна скоротила споживання імпортного природного газу на 25%

Міністр економічного розвитку і торгівлі України, заступник Керуючого від України в Світовому Банку Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом Світового Банку Філіппом Ле Уеру в рамках Щорічних зборів Ради керуючих МВФ та Світового банку, що проходили в Японії.

Петро Порошенко в ході зустрічі підняв низку важливих для України питань. Зокрема, з Філіппом Ле Уеру було обговорено стан реалізації інвестиційних проектів та можливість залучення додаткових ресурсів Банку для впровадження програм з підвищення конкурентоспроможності українських компаній пріоритетних та механізмів залучення вітчизняних виробників та постачальників до міжнародних конкурсних торгів.

 

Віце-президент Світового банку відзначив, що сьогодні Україна суттєво поліпшила якість портфелю інвестиційних проектів Світового банку та забезпечує рекордний рівень використання коштів Банку у порівнянні із минулими роками. Зі своєї сторони, Петро Порошенко зазначив, що це є результатом спрощення Україною процедур підготовки та реалізації проектів, а також переорієнтування ресурсів на підтримку реального сектору економіки.

 

 

Віце-президент Світового банку висловив готовність збільшити надання ресурсів Банку Україні до рівня 1 млрд. доларів щорічно, взявши до уваги готовність України і в подальшому утримувати наявну ефективність використання коштів.

 

Під час зустрічі, на додаток до вже діючих 12 інвестиційних проектів на суму 1,72 млрд дол, США, Петром Порошенко було досягнуто домовленість про початок впровадження в цьому році нових пріоритетних проектів, а саме: про продовження приведення до європейського рівня автомобільної дороги М-03 на ділянці від міста Лубни до міста Полтава та підвищення безпеки руху на ній; подальше вдосконалення системи державної статистики; про підготовку нових проектів з модернізації теплопостачання комунальних підприємств; розвиток міської інфраструктури та початок другого проекту з передачі електроенергії.

 

Нові проекти в цій сфері нададуть можливість підвищити рівень безпеки та надійності постачання електроенергії завдяки реабілітації підстанцій та посиленню мережі електропередачі, а комунальним підприємствам підвищити якість та надійність послуг, зменшивши витрати на обслуговування населення.

 

Філіпп Ле Уеру запевнив Петра Порошенка у зацікавленості Світового банку підтримки та розвитку агропромислового комплексу України. На його думку, Україна володіє достатніми ресурсами для того, щоб відігравати ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки світу.

 

Також сторони дійшли згоди у питанні щодо наявних у України можливостей для покращення рейтингу інвестиційної привабливості країни.

 

Сторони торкнулися питання співпраці з МВФ, відзначивши, що успішний розвиток співпраці зі Світовим банком є гарною основою для продовження конструктивного діалогу з МВФ. При цьому Петром Порошенко було наголошено, що Україна скоротила споживання імпортного природного газу на 25% за два роки та не здійснювала підвищення тарифів.

 

П.Порошенко запросив Віце-Президента Світового банку Філіппа Ле Уеру відвідати Україну.

 

Джерело:УНН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.