Словаччина погрожує заблокувати українським перевізникам кордон

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам кордон зі свого боку. Це станеться, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу.За даними видання, на прикордонному переході «Вишнє Німецьке — Ужгород» вже утворилися великі черги вантажівок, як їдуть в Україну. Тим, хто не везе швидкопсувний товар, доводиться стояти 4-5 днів.
За підрахунками словацької асоціації транспортних компаній CESMAD Slovakia, за останні півтора року трафік українських вантажівок зріс приблизно на 600-800%. Однак, стверджують словаки, це також створює простір для численних порушень. Тому словацький перевізник звернувся до Міністерства транспорту Словаччини з проханням ретельніше перевіряти українців на предмет нелегальних пересадок, технічної недбалості транспортних засобів та шахрайства з тахографами. Крім того, звернувся з проханням до Ради ЄС, щоб відновити дозвільний порядок для українських вантажівок.
Голова UNAS Станіслав Скала заявив, що вони вимагатимуть повернення дозволів для українських перевізників.«Якщо Європейська транспортна комісія це не зробить, то UNAS готовий негайно підтримати польських перевізників на кордоні та заблокує перетин кордону для українських перевізників зі словацького боку», — сказав він.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.