У Карпатах знайшли нові поклади газу

Укргазвидобування відкрило перспективний поклад у мезозойському газоносному комплексі Карпат на родовищі, яке вважалося виснаженим. Розвідувальна свердловина, під час випробування якої отримано приплив газу з дебітом понад 200 тис. куб. м газу на добу, дала найвищий за останні 20 років показник УГВ для родовищ західного регіону.
Нову свердловину глибиною 1 600 м команда фахівців БУ «Укрбургаз» пробурила з метою дорозвідки виснаженого родовища. Рекордні показники газовидобутку було досягнуто завдяки використанню сучасних технологій, зокрема бурового верстата «Іван Богун».
Результат цієї свердловини і загалом роботи на старих родовищах компанії демонструє ефективність використання сучасних технологій і нових підходів до інтерпретації даних. Західний регіон має великий потенціал для відкриття нових покладів вуглеводнів, який підтверджується результатами сусідніх країн. Зараз ми посилюємо діяльність у цьому регіоні, зокрема щодо впровадження нових технологій та залучення інвестицій», − коментує Олег Толмачев, т. в. о. генерального директора Укргазвидобування.
Свердловину для буріння закладали за результатами інтерпретації нових даних раніше проведених сейсморозвідувальних 3D-досліджень. Її введено в експлуатацію в дуже стислі терміни: для цього збудували шлейфи та модернізували установку підготовки газу. Зараз фахівці Львівгазвидобування працюють над розширенням технологічних можливостей наземної інфраструктури для збільшення продуктивності свердловини.
За результатами проведення комплексу геофізичних досліджень у свердловині наші фахівці визначили низку продуктивних горизонтів, які розширюють перспективи родовища для буріння нових свердловин. А результати випробування дадуть змогу оцінити запаси нового покладу. Вдячний нашим фахівцям департаменту геологорозвідки Карпатського регіону, УкрНДІгазу та Львівгазвидобування, які розробили і втілили цей проект», − зазначає Максим Вітик, директор з розвідки та розробки Укргазвидобування.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.