Спілка перевізників Словаччини блокує рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке - Ужгород»

За інформацією Прикордонної поліції Словацької Республіки, сьогодні з 13.30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, що рухається на напрямку словацького пункту пропуску «Вишнє Нємецке», суміжному з українським пунктом пропуску «Ужгород».
Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі словацькими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускати через кордон.
Також відмітимо, що на даний час на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке» в напрямку України перебуває близько 300 вантажних транспортних засобів.
Про цю ситуацію з блокуванням руху для вантажівок повідомлено всі взаємодіючі органи.
Зауважимо, що пропуск легкового автомобільного транспорту та автобусів здійснюється в штатному режимі.
Як повідомили в Держприкордонслужбі України, словацька сторона пропускатиме з України по одній вантажівці на годину на раніше заблокованому пункті пропуску «Вишнє-Нємецке - Ужгород». Разом з цим словацька сторона на годину випускатиме в Україну чотири вантажівки.
Зазначимо, що блокада прикордонного переходу "Вишнє-Нємецке- Ужгород" почалася опівдні 21 листопада. Трасу перегородили мікроавтобуси та вантажівки з написами "UNAS - Страйк перевізників", вони перешкоджають проїзду транспорту які прямують в Україну, так і з України.
Хоча організатор блокування віце-президент Союзу автоперевізників Словаччини (UNAS) Владімір Сопух стверджує, що діє від імені організації, натомість голова UNAS Станіслав Скала разом з рештою автоперевізників наразі дистанціюється від цієї акції протесту, - повідомляє телеканал RTVS.
Словацькі страйкарі кажуть, що хочуть залишитися там на два-три дні, можливо, навіть більше, все залежить від ситуації.
Сопух каже, що також надіслав листа міністру внутрішніх справ Матушу Шутаю Ештоку. Проте офіційного запиту на блокування поліція Словаччини не отримувала.
Протест словацьких автоперевізників проходить за підтримки польських далекобійників, які вимагають повернути дозвільну систему для українських вантажівок.
Зараз українським вантажним перевізникам не потрібно мати дозволи для перевезення по всьому Євросоюзу. Договір діє до 30 червня 2024 року.
Як зазначив на сторінці UNAS у Facebook президент організації Станіслав Скала "керівництво вирішило дочекатися результатів дискусії між Єврокомісією та представниками українського та польського урядів (середа 22.11.2023)".
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.