На Закарпатті можливо побудують сміттєпереробний завод згідно порад італійців

Чиновники Закарпатської обласної ради перебувають у відрядженні в італійському місті Перуджа. 
Тут знаходиться один зі сміттєпереробних заводів компанії Gesenu, яка вже 40 років успішно працює в напрямку управління відходами. Кілька компаній, зокрема і Gesenu, збирають відходи з усієї провінції, транспортують його до місця утилізації та заводів з переробки. 
Їхній досвід дуже цінний для Закарпаття, де «сміттєва» проблема звучить щоразу гучніше та гостріше, особливо після повномасштабного вторгнення. 
Фахівці компанії Gesenu ще у 2021 році відвідували Ужгород, збирали інформацію, необхідну для створення плану поводження з відходами в обласному центрі та наближених до нього населених пунктів. Вони не тільки сформували концепцію, а й мали намір інвестувати в цю справу і реалізувати свій проект в області. 
У своїй проектній пропозицій італійські спеціалісти надали пропозиції щодо організації вивезення сміття, його сортування, зведення комп’ютеризованих екоостровів для збору відсортованих відходів, створення підприємств вторинної переробки і власне організація сміттєпереробного заводу.
Сьогодні чиновники мали можливість особисто побачити, як функціонує подібне підприємство, оцінити його переваги та користь для громади. Обидві сторони рішуче налаштовані втілити задумане в життя.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.