Очільник Закарпатської області Віктор Микита прокоментував закупівлю дронів місцевою владою

Нещодавно в ЗМІ опублікували рейтинг областей за кількістю проведених тендерів та укладених угод громадами на закупівлю дронів, де Закарпаття має один з найменших показників по країні.
Прокоментую це дослідження.
Зазначені показники є абсолютно нерелевантними й не відображають реальної ситуації із забезпеченням військових підрозділів громадами нашого регіону.
У нас функцію замовника виконували військові частини, що фактично прибирає будь-які корупційні ризики.
Громади Закарпаття з перших днів обрали ту форму забезпечення підрозділів, яку визначили самі військові: громади спрямовують кошти на рахунки військових частин, а закупівлі дронів та інших спецзасобів, тендери й угоди проводять самі підрозділи.
Громади Закарпаття на потреби оборони, для закупівлі дронів та інших спецзасобів виділили військовим підрозділам майже 2 МІЛЬЯРДИ ГРИВЕНЬ, за які останні закупили ТИСЯЧІ дронів.
Тільки я особисто під час відвідування наших захисників на фронті за вказаний період передав понад 200 дронів. Водночас підприємці краю та волонтери передали ще декілька сот – і цей перелік не є вичерпним.
Тому цифра 39 закуплених дронів за угодами в контексті забезпечення військових частин виглядає принаймні дивно й точно не відображає реальних показників роботи громад Закарпаття в цьому напрямку. Це розуміє навіть школяр початкових класів.
Дякую громадам краю та платникам податків за фінансування пограм підтримки сил оборони і безпеки.
Наша справа – це подовжувати підтримувати і забезпечувати захисників необхідними засобами для захисту незалежності країни.
Разом переможемо!
Слава Україні!
Героям слава!

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.