Ціни на українських АЗС можуть зрости на 15-17 копійок

Органи Державної митної служби з 19 жовтня ц.р. призупинили митне оформлення ввезених в країну бензину. Як повідомив представник концерну Orlen Lietuva (Мажейкяйський НПЗ, Литва) в Україні Ігор Майстренко, зараз на кордоні накопичилося близько 22-25 тис. т нафтопродуктів. "Починаючи з п'ятниці митниця без пояснення причин відмовляється оформляти імпортний бензин, хоча дизельне паливо розмитнюється в нормальному режимі", - уточнив він. Цю інформацію підтвердили і в компанії "КЛО": "У митниці немає навіть формальних підстав для заборони розмитнення нафтопродуктів, тому пояснити її дії ми не можемо".

 

У прес-службі Держмитниці також підтвердили виникнення проблем з розмитненням, але більш докладних коментарів не надали. "Ми все ще на роботі і чекаємо від нашого керівництва хоча б якийсь оцінки і реакції. Але досі нічого не отримали", - заявили в прес-службі в понеділок о 21:00. Імпортери стверджують, що також зверталися у відомство з проханням роз'яснити ситуацію, але відповіді не отримали.

 

На сьогоднішній день в Україні не менше 80% усього продаваного бензину імпортується. За даними "Консалтингової групи А-95", в січні-вересні 2012 р. імпорт бензину і дизпалива в балансі українського ринку нафтопродуктів склав 60,9%.


Джерело: "Комерсант-Україна"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.