Через КПП “Малий Березний” пустять вантажівки


Про це та про розширення прикордонної інфраструктури Закарпаття загалом розповів перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, цитуючи заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача під час його робочого візиту в Ужгород

Заступник міністра також зустрівся з міжнародними перевізниками щодо низки проблемних питань. Та озвучив кілька важливих для області тез.
Україна та Словаччина обговорюють перспективи запуску руху вантажівок вагою 5 тонн через КПП «Малий Березний – Убля» (зараз там допустимий рух транспортних засобів не більше 3,5 тонн). Уряди двох країн вже працюють над змінами до чинної Угоди.
Рух порожніх вантажівок через пункт перетину «Лужанка – Берегшурань» планують запустити вже у червні цього року.
Профільне міністерство має намір підсилити українсько-румунський кордон шляхом розширення КПП «Дяково» та відкриття нового КПП «Біла Церква».
На часі – реформа пасажирських перевезень. Зокрема, йшлося про покращення якості цієї послуги завдяки електронній синхронізації даних на суміжних сторонах, що дозволило б уникнути черг пасажирських автобусів перед пунктами перетину.
Заступник Міністра також повідомив, що український уряд працює над продовженням угоди про транспортний безвіз.
Зі свого боку перевізники озвучили свої пропозиції щодо технічних змін у програмному забезпеченні «єЧерги», адже і влада, і самі водії зацікавлені у скороченні черг на кордонах.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар