На Закарпатті побудують сміттєпереробні заводи

Надважлива подія для Закарпаття, яка підсумовує другий етап роботи нашої команди й команди Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України в напрямку створення сучасної сміттєобробної інфраструктури.
Інвестиційний пакет у 152 млн євро та пʼять нових сміттєпереробних заводів, які плануємо збудувати в Ужгородському, Мукачівському, Хустському, Тячівсько-Рахівському і Берегівському районах забезпечать покрокове й системне вирішення проблеми з ТПВ у нашому регіоні.
Нові сортувальні та переробні підприємства сукупно створять понад 600 нових робочих місць у громадах Закарпаття.
Зараз тривають перемовини з потенційними інвесторами щодо створення нової сміттєобробної інфраструктури в регіоні. Власне старт проєктування заводів на Закарпатті запланований на кінець червня – початок липня.
Запрацювати ж заводи орієнтовно можуть уже наприкінці 2027 року.
Закарпаття за підтримки Міндовкілля стає на шлях створення сучасної сміттєобробної інфраструктури.
Разом з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем у Києві підписали відповідний меморандум про співпрацю в межах Всеукраїнського треку відбудови.
Знаю, що для кожної громади нашого краю це чутлива тема, яка не мала вирішення десятиліттями.
Можу впевнено сказати, що ми знайшли шлях розвʼязання цієї проблеми і будемо разом реалізовувати проєкти, котрі зроблять Закарпаття по-справжньому екологічно чистим.
Україна вже сьогодні змінює свої підходи до управління відходами та впроваджує європейські технології. І це важлива частина нашого руху до ЄС та важлива складова нашої відбудови.
Попереду на нас чекає велика робота з практичної реалізації цього кейсу. Дякую кожному і кожній, хто підтримував нас на цьому шляху.
Про це повідомив очільник Закарпатської області Віктор Микита.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар