На Ужгородщині повністю завершена газифікація

Урочистості під час введення в експлуатацію вуличного газопроводу у вівторок, 23 жовтня, у селі Анталовці, що на Ужгородщині, відвідав керівник краю Олександр Ледида.

Будівництво газопроводу в селі розпочалося ще у 2007 році. У 2009 році було завершено перший етап газифікації села. Сьогодні ж мешканці останніх восьми вулиць населеного пункту отримали можливість підключитися до газопостачання.

На будівництво другого етапу газопроводу було виділено 619 тисяч гривень. 175 тисяч – субвенція обласного бюджету, 314 – районного, 129 тисяч – вклад мешканців Анталовців. Протяжність введеного у дію газопроводу – 6 343 погонні метри.

- Минулого тижня газифіковано село Пацканьово, зараз – Анталовці. Нинішня подія поставила крапку у газифікації Ужгородського району – всі села району газифіковано. Якщо не брати до уваги Рахівський район, який буде обігріватися за рахунок електроенергії, можна казати, що область газифіковано на 90 %, - розповів Олександр Ледида.

Мешканці села розповідають: доки не було газу доводилося користуватися газовими балонами, купувати дрова:

- Чекали на блакитне паливо 3 роки. Тому сьогоднішня подія вельми радісна. Зараз вже чекаємо, на перевірку газових приладів, щоб можна було користуватися газом, - розповіла мешканка села Жанна Василовська.


Джерело:Прес - центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.