Україна має намір випустити новий вантажний літак

Державне підприємство Антонов розробляє вантажну версію на основі реактивного пасажирського літака Ан-158, повідомив президент-генеральний конструктор підприємства Дмитро Ківа.

 

"Наша нова програма в розвитку сімейства літаків Ан-148 - це створення вантажного Ан-178 на базі елементів літака Ан-158. Це літак вантажопідйомністю 18 тонн. Ми почали його робоче проектування", - розповів Ківа.

 

Він зазначив, що компанія провела дослідження ринок транспортних літаків.

 

"Побачили, що є вільна ніша у сегменті машин вантажопідйомністю більшою, ніж у нашого Ан-74 і італійського С-27, і меншою, ніж в американського літака С-130. Ця ніша вільна. Ми її хочемо зайняти літаком Ан-178. Ми бачимо, що літак цього класу дуже затребуваний", - заявив генеральний конструктор.

 

Також він зазначив, що, крім перевезення 18 тонн вантажу, Ан-178 у військовому виконанні зможе транспортувати 99 солдатів у повному екіпіруванні. Ківа додав, що літак можна буде використовувати для перевезення парашутистів або поранених. Крім того, новий літак зможе перевозити морські контейнери і деякі види техніки.

 

За його словами, "якщо порівняти Ан-178 і Ан-12, то видно, що вантажна кабіна у нового літака більша за обсягом". Конструктор зазначив, що паливна ефективність нового реактивного Ан-178 буде кращою, ніж у турбогвинтового Ан-12. Держпідприємство має намір взяти практично готове крило Ан-158, розширити фюзеляж за кабіною пілотів і додати потужності двигуну.

 

"Машина виходить красивою. У 2014 році ми хочемо її підняти", - переконаний Ківа.

 

Раніше повідомлялося, що українське підприємство Івченко-Прогрес приступає до створення двигуна нового покоління АІ-28 для лінійки пасажирських літаків сімейства Ан-148.


Джерело:ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.