Словаччина залучатиме Закарпаття до спільних грантових проєктів

В рамках Конгресу Мережі регіонів Тримор’я делегація Закарпатської обласної ради зустрілася в Любліні із делегацією Пряшівського самоврядного краю Словацької Республіки. Із заступником голови Йозефом Канущаком та  начальником відділу управління проєктами Яном Коцаком голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, керуюча справами Мирослава Ливч та заступниця начальника управління - начальниця відділу міжнародних та регіональних зв’язків Управління з питань організаційного забезпечення діяльності ради, міжнародних та регіональних зв’язків Закарпатської обласної ради Уляна Гурчумелія обговорили питання співпраці та подальші кроки щодо створення Європейського об’єднання територіального співробітництва спільно з Пряшівським та Кошицьким самоврядними краями. 
Домовились про підготовку спільних проєктів за участі місцевих громад, комунальних закладів обох регіонів для участі у  наступному конкурсі програми INTERREG NEXT HUSKROUA 2021-2027 у рамках важливих для області пріоритетних напрямків. 
Йозеф Канущак зазначив, що наближається новий програмний період фінансування в рамках Норвезького фінансового механізму, до яких словацькі партнери планують залучати Закарпаття так само, як і до програм Interreg Europe. Це можуть бути спільні проєкти в галузях освіти, медицини, альтернативної енергетики, розвитку інфраструктури, співпраці громад і т.д.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.