Привозять спеціальний компост з Тернопільщини, готують умови максимально наближені до природніх - все для того аби виростити печериці. Одні з найпопулярніших видів грибів ростуть у місті Свалява. Розпочинають вирощування з підготовки компосту – який привозять з батьківщини підприємства Тернопільщини. Потім його розпушують та проводять необхідні маніпуляції . Температурний режим - один з найважливіших факторів при вирощуванні грибів.
Вони ростуть при температурі від 15 до 17 градусів, при більш високих значеннях грибниця не утворюється, а гриби які є, перестають рости. Освітлення - єдиний фактор, який не важливий при вирощуванні печериць. Перша печериця на умовній грядці з’являється всього за 21 день. Потім впродовж 5 діб гриби поступово дозрівають, та їх зрізають спеціальним способом. Печериці ростуть хвилями. Тому як зазначають на підприємстві, варто пильно слідкувати за продуктом, та вчасно проріджувати родини. Підприємство працює на внутрішній ринок та співпрацює з мереживними магазинами. Гриби тут вирощують протягом всього року та радують споживачів якісним продуктом.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook