Цими вихідними у місті над Латорицею відбулася дводенна конференція з залученням виноробів Закарпаття та експертів з розвитку цього ремесла з усієї України та країн Європи. Захід вдалося організувати у співпраці з продовольчою та сільськогосподарською організацію ООН ФАО та ІПСА ЄС. Оцінювала якість справжнього закарпатського вина комісія з асоціації сомельє України, а також поціновувачі напою з Угорщини, Словаччини та Румунії . Експерти зазначають, що напої срібної землі мають схожий набір смакових якостей з винами Австрії. Говорили і про створення впізнаваності бренду «Вина Срібної землі». Сомельє порадили воноробам тісно взаємодіяти зі споживачами та популяризувати свою крафтову продукцію не лише серед туристів, а й місцевого населення. На заході представили і логотип бренду. Його розробила Едіта Мирончук - дизайнера з Ужгорода.
Одним із найважливіших напрацювань конкурсу стало подання заявки на грант для облаштування лабораторії для оцінки кислотності та якості вини. Опісля у замку Паланок учасників конкурсу та конференції «Вина Срібної землі» нагородили відзнаками у понад 10-ти різних номінаціях. Винороби і надалі працюватимуть над розвитком бренду закарпатських вин та планують зробити цей напій справжньою візитівкою рідного Закарпаття.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook