На Прикарпатті газифікували найвіддаленіше село

У селі Тумир Галицького району на Івано-Франківщині урочисто запалили газовий факел. Про це УНН повідомили у прес-службі уряду.

"Рік тому ми відкривали газопровід у сусідньому селі, - зазначив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак. – Тепер газифіковане село Тумир – одне із найвіддаленіших у Галицькому районі".

 

За словами Руслана Гусака, до проведення робіт із газифікації села Тумир долучилися обласна та районна влада, громада села. Загальна кошторисна вартість газопроводу - понад 800 тис. грн. До кінця поточного року на території області буде газифіковано ще три населені пункти.

 

Підвідний газопровід у Тумирі, протяжністю 5294 м, дасть можливість газифікувати 311 сільських будинків.

 

"Коли кажуть, що село без газу, почуваєш себе пригнічено, - зізнається сільський фельдшер Надія Саранчук. – Поява газу – це не лише довгоочікуване полегшення важкої селянської праці, а й радість на душі від зручного, комфортного побуту".

 

Як стверджує голова Галицької райдержадміністрації Григорій Іваcишин, у районі з 68-ми населених пунктів не газифіковано лише 5. У планах районної влади на наступний рік - підвести голубе паливо до колишнього містечка Маріямполя.

 

Нагадаємо, що на Прикарпатті газифіковано 90% населених пунктів.

 

Джерело:УНН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.