На Закарпатті тенденція до здорожчання (ВІДЕО)


Пані Марія прийшла на ринок за закупами, у списку жінки й м’ясна продукція. Зізнається, купує м’ясо не часто і в невеликих об’ємах, адже пенсія не дозволяє занадто розкошувати на кшталт цього. М’ясо є найбільш високовартісними базовими продуктами. За даними Мінфіну наразі середня ціна свинини складає близько 180 гривень, яловичини – близько 300, куряче філе можна придбати в середньому за 170 гривень. Якщо порівнювати ці показники з минулорічними за аналогічний період то ціни зросли на 10-25% в залежності від виду продукції. Така ситуація, знизила попит, стверджує продавчиня пані Світлана. На цінову політику м’яса вплинуло, в першу чергу, здорожчання кормової бази, а ще підвищення вартості електроенергії та логістики. Експерти зазначають, таке підвищення цін є не значним, а цінова політика стабільно лишається  на середньому рівні. Місцевих така оцінка дійсності обурює, кажуть м’ясо завжди було дороге, а тепер взагалі стало не доступним для певних категорій населення. Відчутне здорожчання спостерігається й на ковбасні вироби. Найбільший ріст цін тут зафіксували влітку минулоріч, за зиму ціна також підскочила, приблизно, на 20%. Продавчиня цього відділу зазначає, останнім часом покупців все менше, а товар обирають по вартості – тобто, якомога дешевший. Експерти зазначають, що найближчим часом ціни на м’ясо в Україні різко підвищуватися не будуть, незначне здорожчання можна очікувати лиш напередодні і в період Великодніх свят.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар