Соковиті, ароматні й довгоочікувані на закарпатських прилавках з’явилися перші кавуни. За заморськими з’явилися і українські баштанні. Додають літнього настрою й викликають ажіотаж серед покупців. Ринки позеленіли. Дефіциту кавунів цього року немає. Першими з’явилися імпортні, та вже повним ходом продають і вітчизняну ягоду.
Володимир Куштуватиме кавун цього року вперше. Каже цю ягоду обожнює, колись у себе вдома на Дніпропетровщині мав ціле поле. У виборі ж ягоди покладається на продавця. Утім, купувати перші ягоди літа поспішає не кожен. Хтось через ціну, а інші бояться нітратів. Проте медики кажуть, отруєння нітратними кавунами трапляються рідко. Частіше ж жителі, не просто не правильно зберігають смугастих. Тож медики радять правильно зберігати продукти. Зокрема не тримати кавун довгий час у теплому місці. А от якщо помітили небезпечні симптоми – то варто звернутися до лікаря. А найкращий кавун - це не той, що найдешевший, і не той, що найбільший. А той, який у сезон. І він вже стартував.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook