Нацгвардієць з Ужгорода Михайло Готра створює авторську рок-музику


Ужгородець Михайло Готра до повномасштабної війни займався музичною творчістю і був відомий як фронтмен рок-гурту «Breath Of Fate» («Подих Долі»). Нині Михайло Готра – служить у лавах Національної гвардії України, має звання сержанта. Поряд з військовою службою Михайло продовжує розвиватися у творчому напрямку. Нещодавно він презентував новий рок-сингл «Не спи».
Пише культура.

Уже майже рік як Михайло Готра вступив до лав Нацгвардії. Служить в одному з підрозділів.

«Як і більшість, я вважав своїм громадянським обов’язком стати на захисті нашої держави. У нас професійний, дружній колектив, який працює злагоджено задля нашої перемоги», – розповідає військовослужбовець.  

За словами Михайла, війна розділила його життя та колег-музикантів на «до» і «після». Припинив існування і їхній рок-гурт «Breath Of Fate». 

«З перших днів війни багато ужгородських музикантів пішли до війська, зокрема і наш барабанщик Антон Рабел (Тоха). Він загинув біля Бахмута півтора року тому, віддав найдорожче – життя за Україну. Антон був справжнім другом, талановитим музикантом, професійним барабанщиком, яких нині бракує в Ужгороді. Антон – навіки Герой України…» – із сумом констатує Михайло. 

Водночас у пам’яті виринають яскраві спогади про творче життя гурту:  виступи, поїздки, участь у різних фестивалях. Гурт «Breath Of Fate»  популяризував українську авторську рок-музику.

За освітою Михайло юрист, та пише пісні із самого дитинства. Природно, що майже все час у його житті присутня музика.

Михайло Готра виконує обов’язки, пов’язані з військовою службою і продовжує займатися творчістю. Нещодавно він випустив пісню «Не спи» як сольний виконавець. Презентація композиції уже відбулася на різних музичних платформах зокрема і на радіо. 

«Творчість завжди присутня у моєму житті, а в час війни – це певна мотивація для мене. Зараз я багато чого переосмислив, по-новому дивлюся на деякі речі, пишеться та твориться по-іншому. Пісню «Не спи» я написав давно спеціально для нашого гурту «Breath Of Fate», але якось не вдавалося записати її. Нині настав вдалий момент», – розповідає музикант.

Новий трек «Не спи» записали у студії Beast Sound ексучасника гурту «Breath Of Fate» Дмитра Павловського, який і звів увесь матеріал (бас-гітара, ударні, мастеринг). Підтримала Михайла у його прагненні стати сольним виконавцем та долучилася до запису пісні і артистка, віолончелістка Академічного симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії Естер Кіш

«Запис пісні відбувся під час моєї відпустки. В пріоритеті, звісно, – військова служба, але і для творчості намагаюся приділяти час, бо це вже частина мене»,  – зауважує Михайло Готра. 

Назву композиції «Не спи» кожен слухач може сприймати по-своєму. Деякі поціновувачі творчості музиканта навіть пов’язують її з його військовою службою. Мимоволі, творчість вривається у насичені будні військового і допомагає йому бути вмотивованим та надихати інших. 

«Інколи хлопці просять заграти на гітарі: підіймаємо собі настрій, задаємо тон інтенсивному робочому графіку. До речі, у нас в колективі є люди творчих професій. Тож, окрім військової служби, нас ще об’єднують спільні теми. Зі мною служить Євген з Донецька, у цивільному житті він був барабанщиком. І я завжди його питаю: «Женя, коли вже пограємо разом?,  – він відповідає: «Після перемоги!» – з усмішкою на обличчі розповідає Михайло. 

У планах Михайла Готри є ще багато амбітних музичних проєктів, які він обіцяє втілити після перемоги.

«Я мрію про перемогу і вірю, що вона буде уже скоро. Вірю, що Україна відродиться, відбудується, ми зможемо спокійно жити й працювати. У нас з’являться чудові нові музиканти та колективи, ми теж продовжимо займатися творчістю. У мене є багато ідей, які лежать на папері й чекають свого часу. Зараз я, виконуючи службові обов’язки, вірю, що кожен із нас щодня творить нашу перемогу», – поділився Михайло Готра. 


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.