Сайти УПЦ МП керуються із Москви

  • 06.12.2022, 16:39,
  • ІТ
  • 0
Парафіяни, а чи знали ви, що попри заяви громадянина Ореста Березовського (він же «мітрополіт Онуфрій») про незалежність УПЦ від Москви, навіть сайти проросійської церкви кричать про зворотне.
Абсолютна більшість офіційних ресурсів так званої «Української православної церкви» створені і хостяться російським проєктом prihod ru, афілійованим з РПЦ. Це значить, що у Москві не тільки створюють самі сайти, але й зберігають резервні копії сайтів та облікові дані усіх зареєстрованих користувачів. Фактично, моспатріархія має можливість в реальному часі цілковито контролювати інтернет ресурси своїх філій в Україні. 
На сервіс prihod ru УПЦ МП перейшла ще у 2015 році, однак «забула» відмовитися від нього після нібито проголошеної незалежності. 
При цьому, співробітники Онуфрія настільки тупі і ліниві, що навіть не спромоглися замаскувати таку залежність. При спробі зареєструватися на Church ua користувачу пропонують підписати користувацьку угоду prihod ru, складену згідно з російським законодавством. Зокрема є такий пунктик: «Запрещается публиковать информацию о товарах и услугах, запрещенных к распространению законодательством РФ». На самому ж сайті «пріхода» можна побачити карту «пріходов і монастирєй», де серед російських церков вказані й практично усі церкви УПЦ (МП).
Отака в Онуфрія і братви «незалежність».
Нагадаємо, цими днями СБУ Закарпаття провела обшуки в Мукачівській та Хустській єпархіях МП де було виявлено ворожу пропаганду.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.