Студенти УжНУ взяли участь у Чемпіонаті світу з програмування в Єгипті

  • 22.04.2024, 16:43,
  • ІТ
  • 0
У єгипетському місті Люксор відбувся фінал студентського Чемпіонату світу з програмування. Як повідомляє медіацентр УжНУ, вньому взяла участь і команда Ужгородського національного університету, у складі якої виступали студенти спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету інформаційних технологій Ілля Кривов’яз (ІІ курс бакалаврату), Іван Фекете (магістрант) та Ярослав Булина (аспірант ІІ року навчання). Тренер гурту – завідувач кафедри інформаційних управляючих систем і технологій професор Олександр Міца.
У запеклій боротьбі з найталановитішими молодими програмістами з усього світу ужнівці посіли 113 позицію в абсолютному рейтингу зі 124 команд, які вибороли право брати участь у фіналі, подолавши кілька відбірних етапів. Загалом на всіх стадіях змагань взяло участь понад 3000 університетів і більш ніж 50 тисяч студентів з 111 країн світу. Для них було проведено близько 400 різних відбірних турів.
Переможцем змагань став Пекінський університет, срібні медалі виборола команда Київського національного університету ім. Т. Шевченка. серед призерів також студенти Оксфордського університету й Массачусетського технологічного інституту
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар