У Мукачеві відкриють гуртки з робототехніки та БПЛА

  • 27.09.2024, 13:59,
  • ІТ
  • 0

Гуртки будуть діяти на базі Мукачівського професійного училища №3.  Учора було підписано меморандум про співпрацю між управлінням освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради та керівництвом ВПУ №3. У процесі підписання взяли участь начальник управління Михайло Лабош, директор училища Мирослава Газдик та директор Центру позашкільної освіти Олександр Талабішка. 
Цей меморандум закріплює співпрацю щодо розвитку технічної освіти та позашкільної діяльності в Мукачівській громад, яка буде спрямована на підготовку молоді до роботи з інноваційними технологіями , зокрема в галузях робототехніки та безпілотної авіації . 
Згідно з навчальними програмами, діти й молодь зможуть опанувати основи конструювання роботів і безпілотників, навички програмування, а також освоїти принципи управління БПЛА.
Як зазначили в Управлінні освіти, культури, молоді та спорту, програма з робототехніки включає навчання з проєктування, конструювання та програмування роботів на базі LEGO Mindstorms. Вона допоможе учням розвинути технічне мислення  та програмування, а також працювати в команді та створювати власні проєкти.
Програма з БПЛА зосереджена на підготовці операторів дронів , включаючи польоти в межах прямої видимості та за її межами. Учні вивчать основи аеродинаміки, радіокерування, навігаційних систем і фото- та відеофіксації , здобуваючи практичні навички керування та технічного обслуговування БПЛА.
Гуртки проводитимуть провідні фахівці Мукачівського ВПУ №3, а записатися можуть усі бажаючі учні Мукачівської громади від 10 років.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар