У Мукачеві міліція в одного молодика вилучила кастет, а в іншого-наркотики

В одному з мукачівських барів молодик вирішив з”ясувати стосунки за допомогою кастету з хлопцем, який сидів за сусуднім столиком.

 

Співробітники відділення кримінальної міліції у справах дітей та сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Мукачівського міськвідділу міліції, перевіряючи місцеві бари та кафе, в одному з них затримали 23-річного мукачівця, у якого виявили кастет.

 

«Знайшов і зберігав для самооборони» - саме таку стандартну фразу для відмовки від правоохоронців пояснив мукачівець. Уже у міськвідділі міліції з”ясувалось, що молодик будучи в місцевому барі, чекав на своє замовлення. В цей час за сусіднім столиком сидів інший відвідувач бару, який зухвало себе поводив. Мукачівцю це не сподобалось, він почав робити зауваження. Слово за словом й останній дістав кастет, але свого наміру до кінця не довів, так як був затриманий правоохоронцями.

 

“Напевне, у багатьох необізнаних людей з’явилося переконання, що наявність холодної зброї у кишенях дає неабияку перевагу перед пересічними громадянами, якщо використовувати кастет, як засіб самооборони. Щодо юридичних аспектів використання цієї «іграшки» за призначенням, а саме носіння як засобу самооборони (самозахисту), то слід знати, що без передбачуваного законом дозволу, носіння заборонене. Дії підпадають під статтю 263 Кримінального кодексу України”, - зазначив заступник начальника мукачівської міліції Дмитро Чебан.

 

Трохи пізніше у Комсомольському парку, по вул.Духновича, мукачівські правоохоронці запримітили підозрілих хлопців, які, побачивши правоохоронців, почали помітно нервувати. При наближенні до них працівників міліції один з хлопців викинув з рук згорток фольги, в якому була порошкоподібна речовина, схожа на амфетамін.

 

Вилучену наркотичну суміш правоохоронці направили на дослідження до обласного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Якщо експерити дадуть висновок, що це наркотик, то мукачівцю загрожує кримінальна відповідальність.

 

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.