Обережно! В Ужгороді роз'їжджають п'яні таксисти (ВІДЕО)

В Ужгороді таксиста вп’яте впіймали п’яним за кермом.

 

43-річного Володимира Мицу інспектори ДАІ вперше зупинили нетверезого на дорозі 3 роки тому. Через 3 місяці він попався знову.

А торік у червні поблизу села Підгорб таксист напідпитку збив двох пішоходів. З численними переломами чоловіки потрапили до лікарні. Тепер шофер знову сів за кермо п’яний.

 

«Працівниками ДАІ Ужгородського району було зупинено автомобіль таксі марки Daewoo, водій якого перебував у стані з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Водій відмовився від проїзду зі співробітниками ДАІ та освідчення його на вміст алкоголю в крові», - звітує прес-секретар УДАІ УМВС України в Закарпатській області Ганна Трофімчук.

 

Щоразу даїшники складали адмінпротокол і надсилали документи до суду. Горе-водія вже давно мали позбавити права керувати автомобілем, кажуть у Державтоінспекції. Та Феміда до нього надзвичайно поблажлива. За скоєння аварії з двома постраждалими гуманний суд покарав його лише штрафом. Кажуть, таке передбачає закон. Інші чотири справи закрили. Бо в крові таксиста медики етилового спирту не виявили.

 

П’яний таксист від лабораторного дослідження крові щоразу відмовлявся, бо це теж дозволяє закон. В ДАІ припускають: водій робив аналіз, коли вже проспався. Тому досі безперешкодно возить пасажирів. Покарати його не може жодна контролююча служба. Таксист працює нелегально.

 

«Значна частка водіїв не є суб’єктами господарювання, тому ніяких рішучих важелів впливу ми до них не маємо», - пояснює головний спеціаліст управління Укртрансінспекції у Закарпатській області Сергій Кейс.

 

Врегулювати неконтрольований ринок зможе новий закон про таксі, який вже на розгляді у Верховній Раді. А посилена відповідальність за керування автомобілем у стані сп’яніння допоможе уникнути багатьох аварій і врятувати людські життя.

 

 

Світлана Ковбиця, «ФАКТИ», ICTV


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.