Романа Офіцинського було відпущено на свободу під заставу в 23 тисячі гривень

Як стало відомо інтернет-виданню Закарпаття онлайн, днями рішенням Ужгородського міськрайонного суду проректора з науково-педагогічної роботи та перспектив розвитку ДВНЗ «УжНУ» Романа Офіцинського було відпущено на свободу під заставу в 23 тисячі гривень.

 

Роман Офіцинський

Тобто, сума застави практично дорівнює половині суми хабара, на якому Р.Офіцинського 20 травня було затримано співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області.

 

Такий запобіжний захід для Р.Офіцинського було обрано суддею Павлом Микуляком.

 

Як повідомляють джерела Закарпаття онлайн, слідчим, який веде дану справу, був виданий припис про відсторонення Р.Офіцинського від виконання обов’язків проректора на період розслідування кримінальної справи. Однак, для того, щоб суд не зміг цього зробити і проректор Р.Офіцинський отримав більше важелів впливу на перебіг подій, в ректораті УжНУ заднім числом був виданий наказ про відпустку Р.Офінського з кінця травня 2013 року. Засідання у цій справі відбулося вчора, 31 травня, під головуванням судді Ужгородського міськрайонного суду Василя Бедьо.

 

Як раніше повідомлялось, 20 травня, після отримання хабара розміром в 43 тисячі гривень у адмінбудинку історичного-факультету Ужгородського національного університету співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області було затримано проректора з науково-педагогічної роботи та перспектив розвитку ДВНЗ «УжНУ».

 

За цю суму Р.Офіцинський обіцяв закарпатцю не ініціювати питання щодо дострокового розірвання із його дружиною-приватним підприємцем, договору оренди приміщення буфету, яке розташоване у приміщенні університету та перебуває на балансі вищого навчального закладу. Зазначені грошові кошти були виявлені і вилучені під час огляду місця події, проведеного із застосування відеозйомки.

 

Слідчим управлінням УМВС України в Закарпатської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України

 

Підозрюваного було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

 

Як повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області, прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.


Закарпаття онлайн

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.