Нелегали прориваються в ЄС

Четверо незаконних мігрантів затримали вчора співробітники Державної прикордонної служби України на Закарпатті. Зупинили мандрівників на ділянці відділу «Стужиця» Чопського загону.

Порушники, які майже дійшли до кордону, документів при собі не мали. Але як з'ясувалося згодом, двоє з них виявилися громадянами Еритреї, ще двоє громадянами Судану та Код’Дівуару. Також у ході встановлення обставин правопорушення прикордонники дізналися, що громадянин Код’Дівуару та один з еритрейців вже затримувалися за спробу потрапити в країни Європи, притому перший з них попадався двічі – в березні та липні. Кожен з незаконних мігрантів в середньому за свою подорож заплатили по 4 тисячі доларів США. Однак особи, які їм допомагали, своїх обіцянок доправити мандрівників у Словаччину не виконали. Зі слів затриманих віком від 16 до 29 років, їх висадили десь на околиці дороги та наказали чекати. Проте за декілька годин ніхто не з’явився і вони вирішили прямувати самостійно. Блукати довелося досить довго, а поблизу кордону їх затримали прикордонники.

Інших мігрантів, яких також вже затримували прикордонники Чопського загону, зупинили на ділянці відділу «Княгиня». Двох порушників затримали вчора вночі за 500 метрів від лінії кордону. Вони виявилися громадянами Сирії. Документів при собі чоловіки не мали.


Державна прикордонна служба України

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.