В Ужгороді студент займався "бензиновим бізнесом"

 

Гучних злочинів за тиждень не трапилося, та все ж кілька «цікавих» міським правоохоронцям вдалося розкрити.

 

Зокрема піймали крадія, який унадився до бензобаків ужгородців. За одну ніч він умудрився «почистити» 12 автівок. Коли працівники карного розшуку почали відпрацьовувати різні версії, дійшли висновку, що всі ці крадіжки – справа рук одного злочинця.

 

Арештований – ужгородець, 19-річний студент інженерно-технічного факультету одного з вишів Закарпаття. На допиті зізнався, що витягував пального небагато, щоб, у разі чого, його справа потягнула тільки на адміністративну відповідальність. Штовхнула його на злочин думка про літній відпочинок – вирішив запастися пальним, аби нормально поїздити курортами. Проте в Новому районі на нього чекала зустріч із нарядом міліції. Зрозумівши, що вийти сухим з води не вдасться, хлопець не втікав і чесно зізнався у скоєному. Тим паче, що й речові докази, виявлені правоохоронцями на місці події, говорили самі за себе. Зізнався він і ще в одному злочині, а свою причетність до решти випадків заперечує. За цими фактами відкрито кримінальне провадження. Тепер триває досудове слідство.

 

Днями зі заявою про крадіжку до міськвідділу звернулася 66-річна жінка. За її словами, з шафи спальні її квартири на Корятовича невідомий викрав тисячу євро і три тисячі доларів. Гроші лежали в картонній коробці. Слідів злому чи незаконного проникнення до помешкання не виявлено. Правоохоронці шукають злодія.

 

З майже аналогічною заявою звернувся і громадянин Словаччини, який проживає в Ужгороді. Він повідомив про викрадення трьох піддонів із паркетними дошками (120 квадратних метрів) з його підприємства на вулиці Гранітній. Зловмисника знайшли. Ним виявився 41-річний охоронець цього ж підприємства, який одразу зізнався у скоєному. Гроші, каже, хотів витратити на подарунки для родини. За товар злодій отримав 1000 гривень, хоча сума завданих збитків становить близько 18 000 гривень

 

А 18-річний ужгородець отримав на горіхи від власного знайомого. Той без будь-яких пояснень побив його й забрав гаманець із грішми й паспортом. У ході слідства правоохоронці з’ясували, що не все так гладко, як пояснив хлопчина. Цей випадок – зі серії «Хочеш мати ворога? Позич другові гроші!». Цю дружбу зламав борг у 300 гривень і позичений мобільний телефон, які хлопець мав повернути у строк до двох місяців. Однак цього не сталося, ба більше – боржник почав уникати зустрічей зі своїм приятелем: не відповідав на дзвінки й ігнорував прохання про зустріч. Зважаючи на це, чоловік вирішив силоміць відібрати своє. Зустрів хлопця на вулиці, серед білого дня, і – не стримався. Дивує в цій пригоді те, що під час побиття на вулиці було людно, однак ніхто не намагався це припинити.

 

Іннеса МАНЗУЛИЧ, газета "Ужгород".

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.