У Мукачеві п'яний раніше судимий молодик вчинив опір працівнику міліції

 

Робота правоохоронця часто пов’язана з ризиком для життя та здоров’я. Однак законом передбачено покарання за опір та посягання на життя правоохоронця. Саме за цією статтею Кримінального кодексу України доведеться відповідати раніше судимому мукачівцю, який посеред ночі накинувся на працівника патрульної служби Мукачівського міськвідділу міліції.

 

Серед ночі наряд патрульної служби міліції, старшим якого був заступник командира взводу лейтенант Іван Лисничка, повертався з виклику. На перехресті по вул.Росвигівській неподалік магазину, який працює цілодобово, міліціонери побачили невідому іномарку. Автомобіль марки «SUZUKI», рухаючись на великій швидкості, не надав перевагу в русі й мало не врізався у міліцейську машину. Правоохоронці одразу помітили, що водій керує автомобілем невпевнено, порушуючи правила дорожнього руху. Тож виникла підозра, що той перебуває в стані алкогольного сп′яніння. Було прийнято рішення ввімкнути світлові й звукові сигнали та зупинити автомобіль.

 

За кілька хвилин машину було зупинено. В салоні авто перебували четверо молодиків, які поводили себе неадекватно та агресивно, явно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Після того, як правоохоронці запропонували водієві пройти медичне освідчення на стан алкогольного сп`яніння, в розмову втрутився пасажир, який сидів на передньому сидінні. Як опісля з′ясується, був то 22-річний раніше судимий мукачівець. П′яний зухвалець став нецензурно висловлюватись на адресу працівника міліції, шарпати його за одяг, штовхати. Неодноразові вимоги правоохоронців припинити протиправні дії викликали ще більшу агресію хулігана. В результаті лейтенанту міліції відірвали погон і розірвали міліцейську сорочку. Проте й цього зухвальцю видалось замало—він ще й ударив кулаком правоохоронця в обличчя! В результаті припинення протиправних дій працівник міліції отримав легкі тілесні ушкодження.

 

За фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, відповідно до ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України, слідчими Мукачівського міського відділу міліції відкрито кримінальне провадження . За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5-ти років. А водія, який керував автомобілем в стані алкогольного сп`яніння, притягнуто до відповідальності згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

 

Наталія Машіко

 

Мукачівський МВ УМВС

 

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.