Скільки коштує закарпатська проститутка?

У Мукачеві правоохоронцями виявлено випадок вербування двох дівчат, які, постраждали від торгівлі людьми. Дівчат вивозили нібито на заробітки у Москву.

 

Після прибуття до Росії їм повідомили, що вони продані за 1500 доларів і поки ці гроші «не відроблять», в Україну не повернуться.

 

Про це сьогодні, 15 серпня, під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив представник відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності (ВБТЛПМ) управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області, старший оперуповноважений, капітан міліції Микола Кухта.

 

За його словами, з початку 2013 року на Закарпатті зафіксовано 3 випадки торгівлі людьми. Два з них – злочини, пов’язані із сексуальною експулатацією.

 

«На території Мукачева діяла група, яка вербувала та вивозила «живий товар» до Москви, де у групи була налагоджена співпраця із сутенерами. В основному це дівчата із неблагополучних сімей у скрутному матеріальному становищі. Їм оплачували проїзд до Росії, та дівчата не знали, що їдуть займатися проституцією. А у Росії від них відбирали документи і повідомляли, що вони вже у боргу – їх продано за 1500 доларів США. Лише після відроблення такої суми вони матимуть змогу повернутися на територію України. Коли одна з дівчат, відробивши суму, повернулася на Закарпаття, вона вирішила звернутися із заявою до правоохоронців. Наразі справа перебуває на розгляді в Мукачівському міськрайонному суді», – розповів М. Кухта.

 

Правоохоронець виступив на засіданні, присвяченому презентації звіту Всеукраїнської Коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми, підготовленого у контексті моніторингу виконання Україною Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, що набрала чинності для України 1 березня 2011 р.

 

Інформацію для підготовки звіту організації-члени Коаліції збирали у різних регіонах України, у тому числі на Закарпатті, де представником Коаліції є саме громадська організація «Веста». «Це величезна праця експертів з різних областей, – підсумувала презентований звіт І. Сабадош. – Звіт унікальний тому, що показує, як законодавство працює на практиці – на конкретних прикладах. Таких звітів загалом дуже мало. Звіт є достатньо збалансованим, містить як критичні елементи, так і відзначення найкращих практик, започаткованих в Україні. До кожного розділу звіту подані висновки, зважаючи на які Коаліція також формулює і ряд рекомендацій».

 

«За останні 2,5 роки Україною здійснено чимало прогресивних змін у напрямку протидії торгівлі людьми, але на сьогодні немає дієвих механізмів захисту прав осіб, що постраждали від торгівлі людьми», – констатує експерт.

ЗІК

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.