У Карпатах затримано гуцула, який намагався продати обріз карабіна

У райцентрі Косові Івано-Франківської області працівники міліції затримали 58-річного мешканця міста, в якого при поверхневому огляді було виявлено обріз мисливського карабіна. Цією особою міліціонери зацікавилися зовсім не випадково, а після того, як знайшла своє підтвердження інформація про те, що чоловік має у володінні незаконну зброю. Понад те, у процесі перевірки інформації стало  достеменно відомо, що житель Косова намагається продати цей предмет і шукає покупця.

 

     Зловмисника затримали на вулиці, коли він у матерчатому мішку переносив підозрілий предмет. Як повідомив заступник начальника Косівського райвідділу міліції Андрій Семин, затриманий пояснює, що обріз карабіна начебто знайшов на березі річки. У райвідділі міліції чоловік запевнив, що не мав жодних намірів використовувати обріз зі злочинною метою, натомість пов’язував з ним надію заробити гроші. Мовляв, якби знайшов покупця, то просив би в нього 500 гривень.

 

     Вилучений предмет направлено на експертизу в НДЕКЦ при УМВС в області. Якщо висновки експертів засвічуватимуть про боєздатність зброї, то мешканцеві Косова не уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.1  статті 263 ( незаконне зберігання чи збування вогнепальної зброї ) Кримінального кодексу України. У цьому разі літня людина може опинитися у в’язниці на строк від 2 до 5 років.

 

     Цьогоріч міліція Івано-Франківщини задокументувала майже 70 злочинів, пов’язаних з фактами незаконного обігу вогнестрільної зброї. Учорашні власники зброї у кожному разі притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.


Джерело:СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.