На Мукачівщині син, захищаючи матір, побив свого батька

До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки району, яка просила вгамувати її чоловіка. Мати трьох дітей повідомила, що чоловік вже кілька днів зловживає алкоголем і вдома вчиняє сварки, піднімаючи на неї руку.

 

Як розповіла потерпіла правоохоронцям, проблем з чоловіком у неї не виникає, доки той не вип`є зайвого. Але святкування Новорічно-Різдв`яних свят для нього затягнулось майже на півмісяця… На всі зауваження реагує агресивно, піднімаючи на неї руку. Все б нічого, та в хаті разом з ними проживають троє неповнолітніх дітей. Відтак жінка не витримала знущань п′яного чоловіка й викликала правоохоронців.

 

До тих пір, поки машина чергової частини міськвідділу прибула до одного з найвіддаленіших сіл Мукачівського району, між найстаршим, 17-річним сином та батьком виникла бійка. Син, захищаючи матір, підняв руку на батька.

 

- Попередження насильства в сім’ї – це особливий напрямок в роботі дільничних інспекторів міліції. Це один з пріоритетів роботи дільничного на сьогоднішній день, - розповідає начальник відділення дільничних інспекторів міліції Мукачівського міськвідділу Володимир Круцан. - Практично щодня дільничні розглядають питання у сфері сімейно-побутових відносин. Найчастіше від домашнього насилля потерпають жінки, хоча трапляються випадки, коли агресивно проти своїх чоловіків чи співмешканців виступають саме жінки. Випадки насилля у сім’ї регламентуються статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінально-процесуального кодексу. Залежно від ступеня важкості вияву насильства насильник несе покарання – від попереджень та профілактичних заходів до кримінального покарання. Щоденна робота дільничного направлена якраз на попередження будь-яких проявів насилля в родинах.

 

Наталія Машіко

 

Мукачівський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.